Magyar Zoltán Kineziológus You Tube Magyar Zoltán Kineziológus Facebook  

Magyar Zoltán
BEMER szaktanácsadó
mérnök

+36 30 949 2389
info@magyarzoltan.hu

 
 

Az új BEMER impulzus nappali használatra

Az új BEMER-impulzussal a szervek korlátozott ill. zavart vérellátottságának (mikrocirkuláció) stimulálásával forradalmi lépést tettünk előre.

Olyannyira nagy lépést tettünk, hogy sikerült néhány paramétert annyira megváltoztatnunk, hogy egyedülálló technológiánk időközben már semmilyen módon sem hasonlítható össze másokkal. Sikerült az első fizikai terápiarendszert kifejlesztenünk, amely szignáljait nem diffúzan és differenciálatlanul bocsátja ki, hanem pontosan az emberi szervezet fiziológiai folyamataira lehetett hangolni.

Mi történt?

Sokat fektettünk a kutatásba és a fejlesztésekbe. A meglévő jelfolyamot radikálisan megújítottuk. A speciális jelkonfigurációval a szervek vérellátottságának helyi szabályozó mechanizmusait stimuláljuk, ezzel párhuzamosan sikerült a szervek vérellátottságát szabályozó mechanizmusaira egyszerre hatnunk.

Mit jelent ez?

A BEMER Plus-al már elért változások a teljesítménynövekedésben és a fertőzésre való hajlam csökkenésében az új jelkonfiguráció alkalmazásával sokkal intenzívebben jelennek meg és emellett jelentősen tovább tartanak.
Mindez elméletben egyszerűen hangzik, de a gyakorlatban csak rendkívül nagy kutatás-ráfordítással érhető el.
A stimuláció lehetőségei szinte végtelenek és az erre való reagálások nehezebben találhatóak meg, mint a tű a szénakazalban. Így keletkezett egy multimodulált jelkonfiguráció, amely nemcsak nagyon hatékony, hanem bonyolult, mégpedig olyannyira, hogy a jövőben a végfelhasználóval való kommunikációban már nem a szignált fogjuk elmagyarázni, hanem annak hatására akarunk koncentrálni:

 • A szervek megváltozott anyagcsereigényeihez nagyobb alkalmazkodói sáv
 • Stressz következményeinek csökkenése
 • A szövetek sejtjeinek jobb ellátása oxigénnel és tápanyagokkal
 • CO2 és anyagcsere-végtermékek jobb eltávolítása a szövetekből
 • Az immunreakciók javítása
 • A fertőzésre való hajlam csökkentése
 • A javító és visszaállító reakciók elősegítése a károsodott szövetben
 • Zavart sebgyógyulás befolyásolása
 • A sejtek elhárító mechanizmusának kedvezőbbé tétele a szabad gyökökkel szemben
 • Kedvező befolyás a koleszterinértékre

Az egészséget megtartani, a gyógyulást elősegíteni - ez egy olyan ígéret, amit sokan megtesznek, de csak kevesen tudnak megtartani. A BEMER-technológia a jelenleg legintenzívebben kutatott és leghatékonyabb fizikális kezelő módszert képviseli a komplementer-és preventív orvoslás terén.

A jelenlegi BEMER-technológia egyidejűleg stimulálja a szervek vérellátásának szabályozását helyi és fölérendelt szinteken. Az új, különleges és világszerte egyedülálló jelkonfiguráció mind a nappali, mind pedig az éjszakai fázisban gondoskodik a hatásfok és a hatás időtartamának további fokozásáról.


Tudományosan igazolva

Az új BEMER kezelési rendszer az a legtöbbet kutatott és leghatékonyabb fizikai kezelési módszer, amely ma a kiegészítő és megelőző orvosi alkalmazásban megtalálható.

Az új BEMER-jel továbbfejlesztésre került és összhangba hozták a mikrokeringéssel kapcsolatos helyi és primer szabályozási folyamatok bioritmusáról rendelkezésre álló ismeretekkel (fizikai kezelési módszerek).

A szervek csökkent vagy leromlott mikrokeringése minden eddiginél jobban stimulálható. Az elektromágneses mező specifikus időleges jelsorrendje és struktúrája kis fluxussűrűség mellett kritikus a mikrokeringést szabályozó mechanizmus hatékony stimulációjához.

A BEMER az EU-ban hivatalosan engedélyezett, IIa osztályba sorolt (93/42/EEC) orvostechnikai termék (CE0483). Az elmúlt 15 évben 46 publikáció és a PubMed kiadványban szemlézett tudományos tanulmány jelent meg a BEMER-terápiáról.

Mikor segít?

A BEMER terápia olyan betegségek és panaszok megelőző és kiegészítő kezelésére javasolt, amelynek kiváltó oka vagy velejárója a gyenge vazomóció okozta zavart mikrokeringés.

Ilyen megbetegedés és panasz például:

 • krónikus sebgyógyulási zavar,
 • az izomzat- és a csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései,
 • krónikus anyagcserezavar (pl. diabetes mellitus, zsíranyagcsere-zavar),
 • szervi működési elégtelenség (pl. májfunkció-zavar, több szerv egyidejű diszfunkciója),
 • diabétesz mellitus okozta vagy daganatkezelés utáni polineuropátia perifériás artéria-elzáródásos megbetegedések,
 • krónikus fáradékonyság (pl. krónikus terheléses vagy szklerózis multiplex betegeknél),
 • akut és krónikus fájdalom,
 • korlátozott életminőséget okozó állapotok stb.

A BEMER jelalaknak köszönhetően a kedvező terápiás hatást egy olyan nagyságú mágneses indukcióval érjük el, melyet a természet is létrehozott Földünkön, biztosítva ezzel az élet kialakulásának és fennmaradásának egyik feltételét.
Ennélfogva a BEMER terápiában abszolút ellenjavallat nem ismert. Egyedül transzplantációt követően immunszuppresszív gyógyszerek alkalmazása idején nem lehet a terápiát alkalmazni.

Pacemakerrel, fémbeültetéssel, várandósság idején, illetve tumoros betegek is használhatják. A BEMER készülékek használata nincs életkori korlátokhoz kötve. Gyermekek, kismamák, felnőtt-és időskorúak egyaránt biztonsággal kezeltethetik magukat. A BEMER kezelést nem csak a humán, hanem az állatgyógyászatban is nagy sikerrel alkalmazzák.

A BEMER készülékkel végzett kezelés az egyedülálló BEMER impulzusnak köszönhetően fizikai közérzet javulását és a regeneráció felgyorsulását eredményezi a fenti esetekben. A BEMER elv prof. dr. Wolf A. Kafka (a német Világűr Fiziológiai Intézet igazgatója) nevéhez kötődik. Lényege, hogy az eddig ismert mágneses mező jelalakokkal szemben a BEMER készülékekben, speciálisan erre a célra kifejlesztett BEMER jelalakot alkalmazza, amely világszerte szabadalmaztatott.

Fizikai érterápia

A BEMER képes javítani a legkisebb véredények csökkent vérkeringésén és ezáltal a saját szervezetének öngyógyító és regeneráló folyamatait támogatni. A vérkeringés az emberi test ellátó rendszere. Ennek a folyamatnak a 75 %-a a legkisebb véredényekben történik (mikrokeringés). Ennek során a vérsejtek tápanyagokkal és oxigénnel látják el a szöveteket és a szerveket, majd visszafelé a keletkező salakanyagokat eltávolítják és megtisztítják.

A test sejtjei csak ennek az ellátó és eltávolító folyamatnak a segítségével tudnak eleget tenni az életet fenntartó sokrétű feladatuknak és a szervezet számára energiát biztosítani. A szív gondoskodik arról, hogy maguk a vérsejtek áthaladjanak a vérkeringésen. A vértesteknek több, mint 120 000 kilométeres területet kell ellátniuk és kitisztítaniuk. Mivel a szív egyedül ezt nem győzné, ezért segítségre van szüksége: a kisebb véredények saját pumpáló (vazomotoros) mozgásukkal továbbítják a vérsejteket és ezzel támogatják a szívet. Ezen kívül mozgásukkal úgy szabályozzák a véráramot, hogy a pillanatnyilag nagyobb ellátási igényű területekre több vért juttatnak, mint egyéb, időlegesen kisebb igényű területekre.

Példa: Sporttevékenység során az izmok ellátási igénye nagy, míg az agy kevesebbet igényel. Tanulási tevékenységnél pontosan az ellenkezője történik. A kisebb véredények pumpáló mozgása révén a vérsejtek elláthatják feladatukat - pontosan ott, ahol szükséges. Az eredmény látható: A védekezőképesség megerősödik, a testi és szellemi teljesítmény ezzel együtt nő, a betegségek jobban legyőzhetők és a gyógyszerek jobban elérik céljukat.

A túlzott stressz, a túl kevés alvás, az egyoldalú táplálkozás, az egészségtelen életmód, a betegség és a természetes öregedés lelassítják a legkisebb véredények pumpáló mozgását. Ez az emberek túlnyomó többségét érinti. Ennek eredményeként a vérsejtek túl lassan mozognak és már nem tudják megfelelően ellátni feladatukat. A szövetek és szervek alultápláltsága hosszabb távon a testi és szellemi teljesítmény csökkenéséhez, fájdalomhoz, közérzeti zavarokhoz és betegséghez vezet.

A BEMER fizikai érterápia természetes keretek között ezzel szemben fejti ki hatását. Az elektromágnesesen átvitt stimuláló jelek a legkisebb véredények pumpáló mozgását stimulálják és ezáltal ismét normalizálni tudják a véráramlást ezeken a területeken. A test sejtjei jobb ellátást kapnak, és el tudják látni a sokrétű feladataikat: Például a betegségeket és a fájdalmat leküzdeni, a sebeket gyógyítani, testi és szellemi teljesítményhez energiát biztosítani vagy az általános jó közérzetet helyreállítani.

Az amatőr és a profi sportban is értékes támogatást tud nyújtani a BEMER. A legkisebb véredények igény szerinti ellátása révén rövidebb bemelegítési és lelazítási fázisok, valamint gyorsabb regeneráció és ezáltal hatékonyabb edzések lehetségesek. Ezen kívül a mikrosérülések ideális esetben azonnal gyógyulnak, így megelőzhetők a nagyobb következményi sérülések.

Forrás:
https://magyarorszag.bemergroup.com/hu/modszer,
http://www.bemer3000.hu/technoloacutegia.html


 

tudatosan_com

 

 

 
Bemer terápia Pécs   Magyar Zoltán
BEMER szaktanácsadó
mérnök
+36 30 949 2389
info@magyarzoltan.hu